Tarix Podkastları

No. 109 Squadron (RAF): İkinci Dünya Müharibəsi

No. 109 Squadron (RAF): İkinci Dünya Müharibəsi


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

İkinci Dünya Müharibəsi zamanı 109 nömrəli Squadron (RAF)

Təyyarə - Yerlər - Qrup və Vəzifə - Kitablar

109 nömrəli Squadron, 11 dekabr 1940 -cı ildə Boscombe Down -da Kabelsiz Kəşfiyyat İnkişaf Birliyindən yaradıldı. Bu bölmə həm Alman, həm də İngilis radar və radio naviqasiya vasitələri üzərində araşdırma aparmışdı və 109 nömrəli bu rolu yerinə yetirənə qədər davam etmişdir. 1942 -ci ilin yanvarında dağıldı. Növbəti il ​​üçün eskadra üç uçuşa bölündü - Simsiz İnkişaf Uçuşu, Kabelsiz Kəşfiyyat Uçuşu və Simsiz araşdırma Uçuşu.

Filo 1942 -ci ilin aprelində Boscombe Down olaraq dəyişdirildi. Yeni rolu, Oboe naviqasiya yardımçısının hazırlanmasında və sonra Oboe xidmətə təqdim etməyə hazır olduqda kömək etmək idi. 1943 -cü ilin avqustunda eskadra Wytona köçdü və 8 nömrəli qrupa, yol tapan qüvvəyə daxil oldu. İllərlə təcrübə işlərindən sonra 20 dekabr 1943 -cü ildə 109 nömrəli eskadra ilk bombardman missiyasını həyata keçirdi, 31 dekabr 1943 -cü ildə isə Düsseldorfa hücum olan Oboe -dən istifadə edən ilk basqına rəhbərlik etdi. Eskadron, Almaniyanın üzərindəki əsas bombardmançı qüvvələrə rəhbərlik edərək, müharibənin qalan hissəsi üçün 8 nömrəli qrupun bir hissəsi olaraq qaldı.

Təyyarə
1940-cı il dekabr-1941-ci il yanvar: Armstrong Whitworth Whitley V
1940-cı ilin dekabrından 1942-ci ilin avqustuna qədər: Avro Anson I
Yanvar 1941-Avqust 1942: Vickers Wellington IC
Mart 1942-İyul 1942: Vickers Wellington VI
Avqust-Oktyabr 1942: Avro Lancaster I
Avqust 1942-İyun 1944: De Havilland Mosquito B.IV
İyun 1943-Sentyabr 1945: De Havilland Mosquito B.IX
Mart 1944-Sentyabr 1945: De Havilland Mosquito B.XVI

Yer
10 dekabr 1940-19192 yanvar: Boscombe Down
19 yanvar-6 aprel 1942: Tempsford
6 aprel-6 avqust 1942: Stradishall
6 Avqust 1942-4 İyul 1943: Wyton
4 iyul-1943-24 aprel 1944: Marham
2 aprel 1944-30 sentyabr 1945: Kiçik Staughton

Squadron Kodları:

Qrup və Vəzifə
26 sentyabr 1939: 2 nömrəli qrup, 83 qanad qüvvəsi ilə bombardmançı dəstəsi

Kitablar

Bu səhifəni işarələyin: Ləzzətli Facebook StumbleUpon


  • Leconfield. 16 iyun 1941-29 avqust 1941
  • Westhampnett, Sussex. 29 avqust 1941 - 1 noyabr 1941 və 22 dekabr 1941 - 6 iyul 1942
  • Debden, Essex. 1 noyabr 1941 - 22 dekabr 1941
  • Thorney Island, Hampshire. 6 iyul 1942 - 25 sentyabr 1942
  • Grimsetter, Orkney. 25 sentyabr 1942-19 yanvar 1943
  • Skeabrae, Orkney. 19 yanvar 1943 - 13 fevral 1943
  • Ibsley, Hampshire. 13 fevral 1943 - 28 fevral 1943 və 13 mart 1943 - 28 iyun 1943
  • Tangmere, Sussex. 28 fevral 1943 - 13 mart 1943
  • Hornchurch, Essex. 28 iyun 1943 - 17 yanvar 1944
  • Peterhead, Aberdinşir. 17 yanvar 1944 - 16 mart 1944
  • Heston, Middlesex. 16 Mart 1944 - 30 Mart 1944
  • Llanbedr, Merionet. 30 mart 1944 - 3 aprel 1944
  • Coolham, Sussex. 3 aprel 1944 - 22 iyun 1944
  • Holmsley, Cənubi Hampşir. 22 iyun 1944 - 24 iyun 1944
  • Ford, Sussex. 24 iyun 1944 - 8 iyul 1944
  • Brenzett, Kent. 8 iyul 1944 - 10 oktyabr 1944
  • Andrew's Field, Essex. 10 oktyabr 1944 - 11 dekabr 1944
  • Bentwaters, Suffolk. 11 dekabr 1944 - 26 may 1945
  • Norveç. 1945 -ci ilin iyun -noyabr.

Əlavə məlumat verə bilsəniz bura əlavə edin.

Əlinizdə WW2 Uçan Giriş Kitabçası varmı?

Əgər belədirsə, yeni məlumat bazamıza qeyd dəftəri girişləri əlavə edə bilsəniz, bu, böyük kömək olardı. Çox sağ ol.


Tarix

Eskadron ilk olaraq 1 Noyabr 1917 -ci ildə, Cənubi Karltonda, 109 Avqust 1918 -ci ildə de Havilland DH.9 idarə edən 109 Squadron Royal Flying Corps olaraq 19 Avqust 1918 -ci ildə ləğv edilənə qədər quruldu.

10 dekabr 1940 -cı ildə RAF Boscombe Down -dakı Simsiz Kəşfiyyat İnkişaf Birliyindən müxtəlif təyyarələr idarə edərək islah edildi. Əsas vəzifə, Alman radio şüalarını müəyyən etmək və onları sıxışdırmaq üçün üsullar hazırlamaq idi, ikinci dərəcəli rolu Bombardıman Komandirliyi üçün simsiz və radar naviqasiya vasitələrini inkişaf etdirmək idi. [1] 1942-ci ildə eskadra, Oboe ilə təchiz edilmiş və Pathfinder Force-un bir hissəsi olaraq işləyən əkiz mühərrikli Sivrisinek yüngül bombardmançısı ilə RAF Tempsford-a köçdü. Marker eskadronu olaraq apardığı ilk basqın 1 Yanvar 1943 -cü ildə Düsseldorfda edildi. [1] və 21 Aprel 1945 -ci ildə Berlinə edilən son basqın da daxil olmaqla basqınlarla tam məşğul idi. Hollandiyada təchizat. Eskadron 30 Sentyabr 1945 -ci ildə Little Staughton RAF -da dağıldı, 18 təyyarə itkisi ilə Sivrisineklə 5.421 əməliyyat uçuşu həyata keçirdi.

1 Oktyabr 1945-ci ildə RAF Woodhall Spa'da hələ də Sivrisinek birliyi olaraq islah edildi və müharibədən sonrakı illərdə Bombardıman Komandiri üçün yüngül bombardmançı qüvvə təmin etdi. Sonda Canberras ilə yenidən təchiz edildi və Süveyş kampaniyasında hərəkət gördü. V bombardmançı qüvvəsinin artması ilə eskadrala artıq ehtiyac qalmadı və nəhayət 1 fevral 1957 -ci ildə RAF Binbrookda dağıldı.


(406423) Uçan Zabit Colin Levings, 512 nömrəli Squadron, Kral Hərbi Hava Qüvvələri, İkinci Dünya Müharibəsinin xidmətini xatırladan Son Yazı Mərasimi.

Son Yazma Mərasimi hər gün Avstraliya Müharibəsi Anıtı xatirə bölgəsində təqdim olunur. Mərasimdə döyüşlərdə və digər əməliyyatlarda canlarını verən və adları Fəxri Lövhəyə yazılan 102 mindən çox avstraliyalı anılır. Hər mərasimdə Fəxri Lövhədəki adlardan birinin arxasındakı hekayə izah edilir. Sharon Bown tərəfindən ev sahibliyi edilən bu günün hekayəsi (406423) Uçan Zabit Colin Levings, 512 nömrəli Squadron, Kral Hava Qüvvələri, İkinci Dünya Müharibəsi idi.

406423 Uçan Zabit Colin Levings, No. 512 Squadron, Royal Air Force
21 mart 1944 -cü ildə uçan qəzada öldü
Hekayə 19 Aprel 2018 tarixində verildi

Bu gün Uçan Zabit Colin Levings'i xatırlayır və ehtiramını bildiririk.

23 İyul 1911 -ci ildə Şotlandiyanın Qlazqo şəhərində anadan olan Colin Levings, Agnes və Ferdinand Levingsin oğlu idi. Colin'in atası Birinci Dünya Müharibəsi illərində Şərəfli Davranış Medalı ilə təltif edilmişdi və ailə Yeni Zelandiyaya köçəndə 1920 -ci illərin sonlarında Şimali Aukland Atlı Tüfənglərində xidmət edərək ordu ilə əlaqəsini qorudu. Avstraliyaya köçən Levings, Qərbi Avstraliyanın Subiaco şəhərində məskunlaşdı. 31 yanvar 1939 -cu ildə Minnie Vennetta Louise ilə evləndi və 1941 -ci ilin martında anadan olan Colleen Minnie Levings adlı bir qızı var.

1940 -cı ilin dekabrında Avstraliya Kral Hərbi Hava Qüvvələrinə qəbul edilməzdən əvvəl Levings müxtəlif peşələrdə çalışmışdı. Çobanlıq işləri görmüş, fiziki tarazlıq müəllimi və Kalgoorlie'de mədənçi işləmişdir. RAAF -a yazıldıqdan sonra Levings naviqator kimi təhsil almağa başladı.

1941 -ci ilin sentyabrında Levings xaricdə xidmətə başladı. İmperiya Hava Təlim Sxeminin bir hissəsi olaraq, Levings, müharibə boyunca İngiltərədə yerləşən Kral Hərbi Hava Qüvvələri eskadronlarına və ya Avstraliya eskadronlarına qoşulan təxminən 27.500 RAAF pilotundan, naviqatorlarından, simsiz operatorlarından, topçularından və mühəndislərindən biriydi.
Levings, Yaxın Şərqdəki RAF -a qatılmadan əvvəl, Keniyada təhsilini davam etdirdi. Orada, Yaponiyanın müharibəyə girməsindən sonra kampaniyanın ilk mərhələlərində Birmaya göndərilməyə hazırlaşarkən, Kral Hava Qüvvələri 45 nömrəli Squadron -a qoşuldu.

İngilislərin Birmadan geri çəkilməsində, 45 nömrəli eskadra, Magwe'dan Mandalay'a Lashio'ya köçərkən yaponlara qarşı bombalı basqınlar həyata keçirdi. Nəhayət, eskadra Hindistanın Kəlküttə yaxınlığındakı bir hava limanına köçdü və buradan Yapmalara qarşı Yaponiyada əməliyyat etdi. 12 aydan sonra Levings, Burma teatrında Blenheimləri uçan 34 nömrəli eskadrona qatıldı və 1943 -cü ilin dekabrında İngiltərəyə göndərildi.

1944 -cü ilin əvvəlində Levings qoşuldu. 512 Squadron, qarşıdakı Normandiya enişlərində planerləri çəkmək və paraşütləri yerə atmaq və Qərbi Avropadakı quru qüvvələrini dəstəkləmək üçün taktiki Dakota eskadrası olaraq yenidən təlimə başlayan nəqliyyat eskadronu.

21 Mart 1944 -cü ildə Oxfordshiredəki RAF Broadwell -dən qalxdıqdan sonra, Levings Dakota aşağı bulud örtüyü ilə örtülmüş meşəlik bir təpəyə çırpıldı. Levings, iki İngilis ekipaj yoldaşı və iki sərnişinin hamısı öldü.

Colin Levings 32 yaşında idi. Cəsədi qəza yerindən çıxarılaraq Britaniyadakı Brookwood Hərbi Qəbiristanlığında dəfn edildi.

İkinci Dünya Müharibəsində xidmət edərkən dünyasını dəyişən təxminən 40.000 avstraliyalı arasında adı sol tərəfimdəki Fəxri Lövhədə yazılmışdır.

Bu, Avstraliya Müharibəsi Memorialında burada danışılan çoxlu xidmət və fədakarlıq hekayələrindən biridir. İndi bizim üçün, azadlıqlarımız üçün və daha yaxşı bir dünya ümidi üçün canını verən Uçan Zabit Colin Levingsi xatırlayırıq.


(414872) Uçuş Çavuşu Maurice Keith Hasard Wilson, 611 nömrəli Squadron, Kral Hərbi Hava Qüvvələri İkinci Dünya Müharibəsi xidmətini xatırladan Son Post Mərasimi.

Son Yazma Mərasimi hər gün Avstraliya Müharibəsi Anıtı xatirə bölgəsində təqdim olunur. Mərasimdə döyüşlərdə və digər əməliyyatlarda canlarını verən və adları Fəxri Lövhəyə yazılan 102 mindən çox avstraliyalı anılır. Hər mərasimdə Fəxri Lövhədəki adlardan birinin arxasındakı hekayə izah edilir. Troy Clayton tərəfindən ev sahibliyi edilən bu günün hekayəsi, (414872) Uçuş Çavuşu Maurice Keith Hasard Wilson, 611 nömrəli Squadron, Kral Hərbi Hava Qüvvələri İkinci Dünya Müharibəsində idi.

414872 Uçuş Çavuşu Maurice Keith Hasard Wilson, 611 nömrəli Squadron, Kral Hava Qüvvələri.
14 iyun 1944 -cü ildə uçan döyüşdə şəhid oldu
Hekayə 28 Sentyabr 2018 tarixində verildi

Bu gün Uçuş Çavuşu Maurice Keith Hasard Wilsonu xatırlayırıq və hörmət edirik.

11 İyul 1923 -cü ildə Brisbanda anadan olan Maurice Keith Hasard Wilson Robert və Ida Wilsonun oğlu idi.

Böyüyən gənc Maurice Wilson, Brisbane Boys Kollecinə getməzdən əvvəl Graceville Dövlət Məktəbi və Talinga Dövlət Məktəbində oxudu. İstedadlı idmançı, tennis, kriket və futbol oynayır, avarçəkmə və atletika ilə məşğul olurdu.

Məktəbi bitirdikdən sonra Wilson, Brisbane, Eagle Street -də Halifax Sığorta Şirkətində sığorta məmuru olmaq üçün əlavə təhsil aldı.
10 Noyabr 1941 -ci ildə, 18 yaşında ikən, Wilson Avstraliya Kral Hərbi Hava Qüvvələrinə yazıldı və pilot olaraq məşq etməyə başladı.

6 Mart 1943 -cü ildə Wilson xaricdəki xidmət üçün Melburna yola düşdü. Empire Hava Təlim Sxeminin bir hissəsi olaraq, Wilson, müharibə boyunca İngiltərədə yerləşən eskadronlara qoşulan təxminən 27.500 RAAF pilotundan, naviqatorlarından, simsiz operatorlarından, topçularından və mühəndislərindən biriydi.

1943 -cü ilin aprelində İngiltərəyə gəldikdən sonra, Wilson 7 İyun 1944 -cü ildə Kral Hərbi Hava Qüvvələrinin 611 nömrəli eskadronasına göndərilməzdən əvvəl daha çox ixtisas təhsili aldı.
611 nömrəli Squadron, Spitfires ilə təchiz edilmiş bir döyüşçü eskadranı idi. Wilsonun eskadrona qoşulduğu vaxt-6 iyun D-Day Normandiya enişlərindən cəmi bir gün sonra-eskadra Sussexdəki RAF Deanlandda yerləşirdi.

Təqribən bir həftə sonra Wilson, digər təyyarələr üçün qırıcı örtüyü təmin edən Müttəfiq quru qüvvələrinə dəstək olaraq Normandiyadakı eniş sahəsinin üzərində bir patrul vəzifəsi yerinə yetirirdi. Düşmən döyüşçüləri Caen'in cənubunda, Bougy bölgəsində vuruldu.

611 nömrəli eskadronun komandiri Uilsonun anasına yazdığı məktubda yazırdı: “Caendən təxminən 25 mil cənub-qərbdə, eskadra bizdən bir qədər çox olan Alman döyüşçüləri ilə qarşılaşdı. Ümumi bir it döyüşü başladı və oğlunuz radioya zəng edərək təyyarəsinin vurulduğunu söylədi. Squadronun iki üzvü, təyyarəsinə ME 109 tərəfindən hücum edildiyini gördü, ancaq o anda çox məşğul idilər və kömək üçün gedə bilmədilər və sonradan başına gələnləri görmədilər.

Maurice Wilson 20 yaşında döyüşdə öldürüldü.

Cəsədi Spitfire qalıqlarından tapıldı və Caen-dən 26 km cənub-qərbdə yerləşən kiçik Culey-Le-Patry kəndindəki ümumi qəbiristanlıqda dəfn edildi.

Wilsonun adı, İkinci Dünya Müharibəsində xidmət edərkən ölən təxminən 40.000 Avstraliyalı arasında, sol tərəfimdəki Fəxri Lövhədə qeyd edilmişdir.

Bu, Avstraliya Müharibəsi Memorialında burada danışılan çoxlu xidmət və fədakarlıq hekayələrindən biridir. İndi bizim üçün, azadlıqlarımız üçün və daha yaxşı bir dünya ümidi ilə canını verən Uçuş Çavuşu Maurice Keith Hasard Wilsonu xatırlayırıq.


Facebook

BÖLÜM V1
Ümumi Təhsil 200 CAVAB ilə yeni maddələr.

1. İngilis yazısının atası.
a. Francis Bacon *** CA
b. William James
c. Alexander Düma
d. Edgar Allan Po
2. Qırmızı qan hüceyrəsinin normal ömrü.
a. 60 gün
b. 45 gün
c. 24 saat
d. 100 gün *** CA
3. Ümidsiz vəziyyətdə olan Yəhudanın özü _____.
a. acdı
b. asıldı *** CA
c. asmaq
d. asdı
4. Hapon üçün "Liwayway" və "Lipway" mövzularında ən yaxşı məsləhətlər.
a. ola bilər
b. bu, Hapon -a aiddir
c. malaya silang sumulat
d. heç bir problemi yoxsa *** CA
5. Enerjinin tətbiqi üçün elmi ad.
a. Kinetik
b. Güc
c. İş *** CA
d. Simulyasiya
6. Beynəlxalq Qadınlar və#039s Günü Mart ayında keçirildi _?
a. 3
b. 24
c. 1
d. 8 *** CA
7. Ən təsirli cümləni yaradan ən yaxşı cavabı seçin. İsti nəmli hava onu əsəbiləşdirirdi.
a. əsəbiləşdirdi onu.
b. onu əsəbiləşdirdi. *** CA
c. onu qıcıqlandırmaq.
d. onu əsəbiləşdirir.
8. Mohs sərtlik şkalasında ən sərt mineralın ədədi dəyəri nədir?
a. 10 *** CA
b. 11
c. 20
d. 100
9. Kainatdakı məsafələr necə ölçülür?
a. Bir ulduzun yeri
b. İşıq ili *** CA
c. ulduzun yaşı
d. günəşdən uzaqlıq
10. 1987 -ci il Konstitusiyasına görə Prezidentin səlahiyyət müddəti.
a.6 il *** CA
b. 3 il
c. 3 il yenidən seçilməklə
d. 6 il yenidən seçilməklə
11. "Xoşbəxtlər _____ üçün _____ üçün kədərlənirlər."
a. onlar-onlar
b. sən-onlar
c. sən
d. the-they *** CA
12. Qədim Misir müdafiə, kral gücü və sağlamlıq rəmzi.
a. Saat Gözü
b. Ağlın Gözü
c. Horusun Gözü *** CA
d. Gözlər
13. Hansı mövsümdür, & quotHər zanbaq gölməçəsini yelləyir? Çiçəklərin öpdüyü və ayrıldığı yer. & Quot
a. Payız *** CA
b. Bahar
c. Yay
d. Qış
14. Meyvələrin düzgün yeyilməsi _____ yeyildiyi vaxtdır.
a. boş bir mədə ilə *** CA
b. gecə yatmazdan əvvəl
c. qəlyanaltılar zamanı
d. yeməkdən sonra
15. "Laura" da Balagtas & quotFlorante -in gözlədiyi bir vaxtda.
a. pag-iibigan və ya magka-ibang lahi
b. bu Kastila *** CA -da
c. kahirapan sa buhay
d. pamumuhay
16. Dəniz heyvanlarının qalıqlarının yığılması nəticəsində yaranan tropik dənizlərin bir hissəsi.
a. Çöküntülər
b. Alt Qayalar
c. Mərcan qayaları *** CA
d. Adalar
17. Radioaktiv maddənin atomunun parçalanması nəticəsində yaranan hissəciklər və şüalar.
a. Nüvə parçalanması
b. Neytron
c. Gamma şüaları
d. Radiasiya *** CA
18. Əgər 2 xörək qaşığı = 1 maye oz, və 5 yemək qaşığı = 1/4 fincan, onda bir fincanda neçə maye ons var?
a. 16 unsiya
b. 10 unsiya *** CA
c. 4 unsiya
d. 8 unsiya
19. 5 oturacaqda 5 oğlanı neçə şəkildə ifadə etmək olar?
a. 102
b. 98
c. 120 *** CA
d. 72
20. Bunlar, qidanın sürətli həzm olunmasına kömək edən kiçik tükə bənzər bağırsaq quruluşudur.
a. Villi *** CA
b. Cilia
c. Mədə astarı
d. Kapilyar
21. Şəxsi həyatın ən böyük problemi budur.
a. doğru və ya yanlış
b. uyğunluq növü *** CA
c. tanıma testi
d. çoxlu seçim
22. Sahəsi 25 sm2 olan dairənin hansı radiusu var?
a. 5 *** CA
b. 10
c. 15
d. 25
23. Bir məcaz:
a. qısa hekayə
b. kədər şeiri
c. 3 bənddən ibarət bir ayə
d. səthi altındakı mənası olan bir povest *** CA
24. & quot; Kasinggandaanda Teresita ang nanalong Bb. San Luis. & Quot; Ayon kay Bələdiyyə Başçısı Santos.
a. Magkatulad *** CA
b. Panukdulan
c. Katamtaman
d. Di-magkatulad
25. 6, 15 ilə 36, _____ ilə bərabərdir.
a. 60
b. 90 *** CA
c. 72
d. 70
26. Qanın hansı hissəsi bədənin müxtəlif hissələrinə oksigen daşıyır?
a. Ağ qan hüceyrələri
b. Hemoglobin *** CA
c. Plazma
d. Qan hüceyrələri
27. Kosmos dövrü _____ 21 oktyabr 1957 -ci ildə Sputnik Sovet İttifaqı tərəfindən buraxıldı
a. çiçəkləndi
b. *** CA başladı
c. istinad
d. bitdi
28. Xüsusilə mülayim bölgələrdə bitkilərin yaxşı böyüməsi üçün ən yaxşı torpaq növüdür.
a. Qumlu torpaq
b. Humus və qumlu *** CA
c. Qum və çınqıllar
d. Palçıqlı
29. İngilis dilində yaxşı danışa bilsəm, gələn il _____ ştatlarda təhsil alacağam.
a. sərf edəcək
b. *** CA keçirəcək
c. sərf etmişdir
d. xərcləyərdi
30. Məşhur ədəbi zövqün və mühakimənin indeksi kimi xidmət edən bir təyinat.
a. Qızıl Əlcək
b. Pulitzer mükafatı
c. Ən çox Satıcı *** CA
d. Nobel mükafatı
31. 3x + 7 = 28 tənliyində x -in dəyərini tapın.
a. { - 7 }
b. { ± 7 }
c. { 7 } *** CA
d. { 4 }
32. Günəşin ultrabənövşəyi şüalarını süzən atmosferin bir hissəsidir.
a. Litosfer
b. Stratosfer
c. Ozon Layer *** CA
d. İonosfer
33. Əxlaqi Qurtarma Proqramının ən əhəmiyyətli və mərkəzi mesajı.
a. özünü *** CA
b. hökumət
c. ailə
d. milli mənəvi bərpası
34. İstilik şüaları yer atmosferində tutulduqda/ tutulduqda, vəziyyətə nə deyilir?
a. İstixana effekti *** CA
b. Şimal şəfəqi
c. Tornado
d. Qasırğalar
35. Vergi ödəməkdən yayınmaq hansı qanunsuz hərəkətdir?
a. Qaçış *** CA
b. Dəyişdirmə
c. İstisna
d. qaçmaq
36. -144 / (-12) = ?
a. -12
b. 12 *** CA
c. -1728
d. 1728
37. Hansı sual DOĞRUDUR?
a. Hansı televizoru alacaqsınız? *** CA
b. Nə vaxt gələcəyik?
c. Gəlişiniz nə vaxtdır?
d. Harda qalacaqsan?
38. Filippin Ədəbiyyatında klassik sayılan Rizal 's qalib şeiri.
a. Nağıllar
b. El Amor Patrio
c. Filippin Gəncliyinə *** CA
d. Los Viajes
39. Vətəndaşların xoşbəxtlik vasitələrindən həzz almalarını təmin etmək məqsədi ilə xüsusi fərdlərin qanununun tətbiq edəcəyi hüquqlar. Bunların arasında qeyri -iradi qulluğa qarşı hüquqlar və s.
a. Vətəndaş Hüquqları *** CA
b. Mədəni Hüquqlar
c. Siyasi Hüquqlar
d. Konstitusiya hüquqları
40. Felixə bərbərlik etməklə yanaşı, ______.
a. Gugupitan
b. Hahagupitin
c. Maggugupit
d. Gugupitin *** CA
41. Talan demək olar ki, demək olar ki
a. Ayrı -seçkilik
b. Yorğunluq
c. Mənasız
d. Ofisindən istifadə edərək dövlət məmurlarının qanunsuz zənginləşdirilməsi *** CA
42. Bəzi bakteriyalar _____ olduğu üçün saprofitlər kimi təsnif edilir.
a. fotosintezdən keçir
b. hidrolitik fermentlərə malikdir
c. ölü üzvi maddələrlə qidalanmaq *** CA
d. digər canlılarla qidalanın
43. Aşağıdakılardan hansı kimyəvi təsir göstərir?
a. oksidləşmə
b. parçalanma
c. karbonatlaşdırma
d. yuxarıda göstərilənlərin hamısı *** CA
44. Cümləni tamamlayın: Bu mənim çantam deyil. Bu mənim _____ -dir.
a. qardaş
b. qardaşın *** CA
c. qardaşlar
d. borc verənlər 's
45. Şəxs lazımi araşdırma aparılmadan həbs olunanda hansı hüquq pozulur?
a. Qoruma hüququ
b. Müvafiq məhkəmə prosesi hüququ *** CA
c. Kağız emal etmək hüququ
d. Şəxslərin təhlükəsizliyini təmin etmək hüququ
46. ​​Bədənə güc tətbiq edildikdə, bir neçə təsir mümkündür. Aşağıdakı effektlərdən hansı 'T baş verə bilər?
a. bədən fırlanır
b. bədən kütləsini artırır *** CA
c. bədən istiqamətini dəyişir
d. bədən formasını dəyişir
47. Giriş demək olar ki, demək olar ki
a. Gallantry
b. Zərif
c. Eniş *** CA
d. Sürətləndirmək
48. Əlavə et: 48.63 + 96.28 + 436.45 + .2385 =?
a. 581.5985 *** CA
b. 581.5986
c. 581.60
d. 581.5990
49. Hansı cümlə DOĞRUDUR?
a. Heç kimə demə! Bu bir sirrdir. *** CA
b. Heç kimə demə! Bu bir sirrdir.
c. Heç kimə demə! Bu bir sirrdir.
d. Heç kimə demə! Bu bir sirrdir.
50. Insipid demək olar ki, demək olar ki
a. İnadkar
b. Müəyyən et
c. Xarakter daha az *** CA
d. Formallaşdırmaq
51. Sayı on ikiyə əlavə edildikdə 84 az 9 olur, sayı nə olacaq?
a. 78
b. 85
c. 70
d. 87 *** CA
52. Kastilya hindi dilində heç bir şey yoxdur.
a. alay
b. dalit
c. panuluyan
d. panubong *** CA
53. Əsasən Filippinin aqrar problemi _____ məsələsidir.
a. ətraf mühitin pozulması
b. rüşvət və korrupsiya
c. torpaq bölgüsü *** CA
d. qohumluq və korrupsiya
54. İnsan haqlarına gəldikdə & quot; məsumluq prezumpsiyası & quot; nə deməkdir?
a. Şübhəlinin susmaq haqqı var.
b. Şübhəli başqa cür sübut olunmayana qədər günahkar sayılır.
c. Şübhəlinin hüquqi məsləhət almaq hüququ var.
d. Şübhəli, günahı sübut olunana qədər günahsız olaraq qalır. *** CA
55. A, B, C ortalaması neçədir?
a. 3 (A + B + C)
b. ABC/3
c. (A + B + C)/3 *** CA
d. ABC/(A + B + C)
56. _____ adları Villa Escudero -ya aiddir.
a. Ikinagagalak *** CA
b. Ikinakagalak
c. Ikinakapagpagalak
d. Qaqalakin
57. Bir insanın qan təzyiqini ölçmək üçün istifadə olunan cihazı necə adlandırırsınız?
a. Steteskop
b. Siqmomanometr *** CA
c. Seysmoqraf
d. Termometr
58. IPod touch -ı kim icad etdi?
a. Steve Jobs *** CA
b. Quglielmo Markoni
c. Joseph Bramah
d. Alexander Graham Bell
59. Hiyləgər demək olar ki, demək olar
a. Ağıllı *** CA
b. Depressiya
c. Atıldı
d. İşə götür
60. İki rəqəmli rəqəmin vahid rəqəmi on rəqəmi 2 üstələyir.
a. 24 *** CA
b. 23
c. 28
d. 25
61. Yod dəniz məhsulları və yodlaşdırılmış duzda olan bir mineraldır. İnsan bədəninin hansı bezinin böyüməni tənzimləmək üçün yod lazımdır?
a. Böyrəklər
b. Tiroid bezi *** CA
c. Hipofiz
d. Pankreas
62. Abscond ən çox deməkdir
a. Qaçaq *** CA
b. köhnəlmiş
c. Devalvasiya edin
d. Esquire
63. İkiüzlü demək olar ki
a. səmimiyyət
b. süni münasibət *** CA
c. seçici
d. döyüş adamı
64. Aşağıdakılardan hansı işıq və görmə haqqındadır?
a. İnsanların cisimləri görməsini təmin edən işıq gözlərə daxil olur.
b. İşıq bir obyektə dəyir, sıçrayır və sonra gözlərə daxil olur. *** CA
c. Bir cisimdən gələn işıq şüaları, işıq mənbəyindən gələn işığı qarşılayır və sonra gözlərə daxil olur.
d. İşıq gözlərdən çıxır, bir cismə dəyir və sonra gözlərə qayıdır.
65. Müqəddəs Yazıların "Müqəddəs Yazıların hazırlanması" mövzusunda.
a. Jose Dela Cruz *** CA
b. Alejandro Abadilla
c. Severino Reyes
d. Manuel L. Quezon
66. Jocularity demək olar ki, demək olar
a. ağıl *** CA
b. gülməli
c. maneə
d. komediya
67. Müəllimlər bizə vaxtın qızıl olduğunu həmişə xatırladır. Bu deməkdir
a. Vaxt almaq olar
b. Zaman ölçülə bilər
c. Zaman qiymətlidir *** CA
d. İtirilmiş vaxt heç vaxt geri qaytarıla bilməz
68. O, siyasi bir kəpənək kimi tanınır, konqresmen qeyd etdi. Bu o deməkdir ki, yoldaş a
a. İzləyici göstərildi
b. Siyasi fürsətçi *** CA
c. Partiya vəfalı
d. Utanmış lider
69. Böyüdücü şüşə hansı tip lensdir?
a. Konveks *** CA
b. İçbükey
c. Təyyarə-İçbükey
d. Təyyarə şüşəsi
70. Jose Nepomuceno-nun Pilipinas tərəfindən idarə edilməsi heç bir problem yaratmadı.
a. Himala
b. Ang Probinsyano
c. Dalaqang bukid *** CA
d. Mükəmməl bir şəkildə
71. Eyni molekulyar formulu olan, lakin fərqli struktur düsturları olan birləşmələr.
a. polimerlər
b. monomerlər
c. selüloz
d. izomerlər *** CA
72. & quot; Eyni nağıllara alışmışam & quot; ifadəsi,
a. bu orginaldir
b. əla xəbər var
c. yeni bir şey yoxdur *** CA
d. ixtisar var idi
73. Heç bir valideyn _____ kart oynamağı sevmir.
a. am
b. var
c. idi
d. *** CA -dır
74. İşçinin _____ təklifləri uyğun gəlir.
a. edir
b. *** CA kimi görünür
c. çoxdur
d. görünür
75. Dünyanın ən böyük qısa hekayələrindən biri sayılan və Edgar Allan Poe -nun morbid qorxu içində yaşayan bir hipokondriyakla əlaqədar terror hekayəsidir.
a. Qarğa
b. Annabel Lee
c. Usher Evinin Düşməsi *** CA
d. Macbeth
76. 1 1/2 saat ərzində saatın əqrəbi neçə dərəcə bucaqla fırlanır?
a. 60
b. 540 *** CA
c. 180
d. 90
77. 1565 -ci ildə Legaspi, Bohol şefi ilə qan müqaviləsi bağladı. Kimə istinad edilir?
a. Rajah Tupas
b. Lakandula
c. Humabon
d. Sikatuna *** CA
78. ABŞ dollarının pesoya olan məzənnəsi 1 dollardırsa = Php47.90, Php1 -in Amerika sentindəki dəyəri nədir?
a. .479
b. 2 *** CA
c. 4.79
d. 479
79. Nə qədər şikayət etsəniz də hakim bu qaydaları _____ edə bilməz.
a. səndən gözləyirəm
b. sənə izah et
c. sizi *** CA -dan azad edin
d. sizi qəbul edirik
80. Əgər bir litr kimyəvi X 95% safdırsa, 50% həll etmək üçün neçə litr su tökülməlidir?
a. 0.90 L *** CA
b. 0.09 L
c. 0.94 L
d. 0,80 L
81. Arthur kiloqramı 95 peso olan qəhvəni 115 peso qəhvə ilə qarışdıraraq, hər kiloqramı 107 pesoya satılacaq 50 kiloqram qəhvə hazırladı. Hər növdən neçə kiloqram qarışdırdı?
a. 20 kilo 95/kq və 30 kilo 115/kq *** CA
b. 30 kilo 95/kq və 30 kilo 115/kq
c. 60 kilo 95/kq və 30 kilo 115/kq
d. 30 kilo 95/kq və 50 kilo 115/kq
82. Ölüm atılarkən 3 -ə çoxlu olmaq ehtimalı nədir?
a. 1/3 *** CA
b. ..
c. ..
d. 1/6
83. Bir düzbucaqlı eni 4 dəfə uzun olur. Uzunluğu 4 düym artırılsa və eni 1 düym azalsa, sahə 60 kvadrat düym olacaq. Orijinal düzbucağın ölçüləri nələr idi?
a. 5 x 12
b. 2 x 32
c. 3 x 14
d. 4 x 16 *** CA
84. -3x & lt 6 olarsa, aşağıdakı ifadələrdən hansı HAQQIDIR?
a. x & gt -2 *** CA
b. x & lt -2
c. x & gt 2
d. x & lt 2
85. Filippinin İkinci Respublikasının Prezidenti və Üçüncü Prezidenti.
a. Sergio Osmena
b. Elpidio Quirino
c. General Emilio Aguinaldo
d. Jose P. Laurel *** CA
86. Jerome riyaziyyat testində 50 maddənin 80% -ni düzgün cavablandırdı. Neçə maddəyə düzgün cavab verdi?
a. 45
b. 40 *** CA
c. 44
d. 50
87. 15 fut neçə düymdür?
a. 118
b. 120
c. 160
d. 180 *** CA
88. Düşüncəni aydın şəkildə ifadə edən və quruluşunda/orfoqrafiyasında heç bir səhvi olmayan cümləni seçin.
a. Siz peşəkar bir müəllimsiniz, heç bir halda
b. Siz peşəkar müəllimsiniz, elə deyilmi? *** CA
c. Siz peşəkar bir müəllimsiniz, heç biriniz deyildiniz.
d. Siz peşəkar müəllimsiniz, elə deyil
89. Hər hansı bir suyun havadan yerə və#039 səthinə düşməsi.
a. su buxarı
b. rütubət
c. buxarlanma
d. yağış *** CA
90. 9. CPU üçün başqa bir söz:
a. Puter
b. Mikroprosessor *** CA
c. Mikro çip
d. Kodlaşdırın
91. Ərazimizdə polisin mühafizəsinin olmaması ilə bağlı bir daha sübuta yetirməliyəm.
a. təkrar söyləmək
b. etiraz *** CA
c. rədd etmək
d. istefa vermək
92. _____ bütün irsi xüsusiyyətləri ötürür.
a. Allellər
b. Genes *** CA
c. Xromosomlar
d. Nuklein turşuları
93. Yatmazdan əvvəl uşaqlar kabusa səbəb olan _____ şoulara baxmaqdan çəkinirlər.
a. Xüsusi
b. Möhtəşəm
c. Spektral *** CA
d. Kinli
94. Biz 20 -ci əsrin kənarındayıq. Növbəti minilliyin ərəfəsində olduğunu valideynlər xəbərdar etdi.
Bu deməkdir
a. 21 -ci əsr daha 100 ildir
b. 21 -ci əsr gələcək *** CA
c. 20 -ci əsr bizi irəli baxmağa məcbur etməlidir
d. 20 -ci əsr acınacaqlı bir uğursuzluq oldu
95. Quran -ı Kərimdən, & quot; Vay hər qeybət edənə, böhtan atana & quot; _____.
a. haqsızlığı müdafiə edənlər üçün əzab
b. istənməyən məsləhət verənlərə cəza
c. yoldaşının fikrinə qarşı çıxanlar üçün kədər
d. başqaları haqqında pis danışan hər kəs üçün bədbəxtlik *** CA
96. Onun bənzərsiz təbiəti zövq almağa, dəbdəbəyə və istirahətə icazə vermədi.
a. sinir bozucu
b. xəsis *** CA
c. həssas
d. fərqli
97. 4-ü x-kəsmə və 3-ü y-intecept olan xəttin tənliyi nədir?
a. 3x + 4y = -12
b. 3x - 4y = 12 *** CA
c. 6x - 8y = 12
d. 4x - 3y = 12
98. Təbii fəlakətlərin çoxu iyul və avqust aylarında baş verir. Tələbələr vaxtından əvvəl işdən çıxarılır
a. Avtobusun qaçmaması üçün
b. Tıxacların qarşısını almaq üçün
c. Nəmlənməmək üçün
d. Flaş daşqınlarının qarşısını almaq üçün *** CA
99. Bacınız təhsil haqqınızı ödəyir, _____?
a. o
b. o#CA9 deyil
c. sən deyilsən
d. ' deyil
100. Robert Frost, misranın alındığı Gecə ilə tanış şeirini yazdı:
Gecə ilə tanış olmuşam.
Yağışda, yağışda geri çəkildim.
Ən uzaq şəhər işığında gəzdim
Şeirdən bəhs edən şair?
a. təcrid və tənhalıq *** CA
b. evdən çıxmaq sevinci
c. yağışda oynamaq gənclik zövqü
d. Gecə ilə tanış olmaq xoşbəxtlikdir
101. Məşhur adamlar bu mövzuda çox şey edə bilərlər.
a. mahina ang loob
b. mapagkumbaba *** CA
c. pagka-mahiyain
d. katalinuhan
102. Heyvanların həyatından bəhs edən bir televiziya proqramı haqqlıdır
a. Voltes V.
b. Kəşf *** CA
c. Batibot
d. Briqada Siete
103. Bir dustağa bir keşiş yaxınlaşdı. Sənin dediklərinin hamısını gizli saxlayacağam, keşiş onu əmin etdi. Bu o deməkdir ki, cəhd edib.
a. Güvən qazanmaq *** CA
b. Etibarını oyat
c. Əmin olun
d. Güvənlə alın
104. Q & quotKodigo ni Kalantiaw & quot;
a. bu proqramlar heç bir problem yaratmadı *** CA
b. bir şey yoxdur
c. bataqlıq-asal
d. pank-kalakalan
105. Bir orqanizmin genetik tərkibində birdən-birə dəyişikliyin olması, səkkizdə faydalı və ya zərərli bir yan məhsula səbəb ola bilər.
a. artım
b. Modifikasiya
c. mutasiya *** CA
d. infuziya
106. Eyni prosesdən eyni anda iki istifadə edilə bilən enerjinin istehsalı nədir?
a. Davamlı enerji
b. Enerji səmərəliliyi
c. Cogeneration *** CA
d. Qoruma
107. Dünya tarixi, İntibah dövründə sənətin emosional və dramatik hala gəldiyini qeyd etdi. Hansı məşhur rəsm & quotidyllic qızıl dövrünün & quot; incəsənətin bir hissəsidir?
a. Bernini tərəfindən Müqəddəs Teresa
b. Tintoretto *** CA -dan Son Şam yeməyi
c. Da Vinci tərəfindən Mona Lisa
d. Caravaggio tərəfindən Müqəddəs Matta Çağırışı
108. Bucağın ölçüsü onun əlavəsindən 25 böyükdür. Böyük bucağın ölçüsü nədir?
a. 90 dərəcə
b. 110 dərəcə
c. 102.5 dərəcə *** CA
d. 77.5 dərəcə
109. 512115273999132 nömrəsi aşağıdakı amillərdən hansına bölünmür?
a. 3
b. 2
c. 4
d. 8 *** CA
110. Olimpiya Oyunlarında yalnız dünya səviyyəli idmançılar medal qazanır. Michael Phelps, 2008 Pekin Olimpiya Oyunlarında üzgüçülükdə bir neçə qızıl medal qazandı. Buna görə:
a. Üzgüçülükdə ən çox qızıl medal qazanan Avstraliya oldu
b. Michael Fhelps, bütün dövrlərdə Amerikalı üzgüçüdür
c. Michael Fhelps üzgüçüdür
d. Michael Fhelps, dünya səviyyəli idmançı və bir Olimpiyaçıdır
111. Qatar 180 km/saat sürətlə hərəkət edir. Sürəti m/saniyə ilə tapın?
a. 20 m/san
b. 30 m/san
c. 50 m/saniyə *** CA
d. 70 m/san
112. Filippinin Amerika müstəmləkəçilik illərində xeyirxah assimilyasiya siyasətini elan edən Amerika prezidenti kim idi?
a. William Mckinley *** CA
b. Woodrow Wilson
c. Teodor Ruzvelt
d. Franklin Ruzvelt
113. İlk ən kiçik ədədlərin məhsulunun vahid rəqəmi neçədir?
a. 0 *** CA
b. 1
c. 2
d. 5
114. Bu cümlənin altı işarələnmiş hissəsini yazmağın ən İYİ YOLU hansıdır? Tədqiqatçılar, valideynlərin və müəllimlərin oğlanların gələcək karyeraları üçün kompüterə ehtiyac duyduqlarını düşündükləri üçün bəzi müəllimlərin oğlanlara daha çox kompüter vaxtı verdiklərini güman edirlər.
a. gözlənilən
b. gözləyən
c. gözləyəcək
d. gözləyəcəyik *** CA
115. Amerikalılarla vuruşan və sözdə "Tagalog Respublikası" quran son Filippin generallarından kim idi?
a. Macario Sakay *** CA
b. Gregorio del Pilar
c. Miguel Malvar
d. Manuel Tinio
116. Müalicə _____ ayda magbubunga.
a. kailan adam
b. kaylanman
c. lamang
d. kailanman *** CA
117. Yaralı əsgərləri _____ üçün ____ ilə təltif edən prezident ziyarət etdi.
a. medallar - cəsarət *** CA
b. silah salamı - cəsarət
c. təyinatlar - fədakarlıq
d. pul - qurban
118. Bir insan, bir mədəniyyətin kəsikləri, dəyərləri və inanclarında oxşar və fərqli cəhətləri anlamaq və qiymətləndirmək qabiliyyətini göstərdikdə, ona _____ deyilir.
a. qlobal məlumatlılığa malikdir
b. sosiomədəni məlumatlıdır
c. sosial savad sahibi olmaq
d. multikultural savad sahibi *** CA
119. Sinabi, Carlos P. Romulo saa niyang akda, "Ang Pilipino ay may dugong maharlika." Necə başa düşürsünüz?
a. Daha ətraflı informasiya aşağıdakı kimi olur
b. Pilipino ay budyhi ən çox maraqlanır.
c. Pilipino ay qalındır
d. Pilipino ay madalling maipagbili
120. 12% bor turşusu olan bir məhlul əldə etmək üçün 15% bor turşusu olan 2 litr maye ilə nə qədər 6% bor turşusu olan maye qarışdırılmalıdır?
a. 3 kvartal
b. 5 kv
c. 1 quart *** CA
d. 2 kvartal
121. Heç mənim _____ -də olmusunuzmu?
a. qayınanalar və#039s təmir sexi, Gus 's Qarajı
b. baldız 's təmir sexi, Gus 's Garage *** CA
c. baldız təmir sexi, Gus ' Garage
d. qardaş '-in-in-law təmir sexi, Gus ' Garage
122. Təklif edirəm ki, o, bir həftə otaqda _____ olsun.
a. Qal *** CA
b. Qaldı
c. Qalmaq
d. Qalır
123. O, həmçinin "Papa Doc" kimi tanınır
a. François Duvalier *** CA
b. Slobodan Miloşeviç
c. Vladimir V. Putin
d. Patrick J. Lyons
124. Rabindranath Tagore tərəfindən yazılmış dini şeirlər toplusudur.
a. Mahabharata
b. Gitanjali *** CA
c. Ramayana
d. Bhagavad Gita
125. "O, qadın pululitesinin vizyonudur." Bu aşağıdakı HARİÇƏ üçün nəzərdə tutulur
a. Sevgi
b. Rahatlıq
c. Evlilik *** CA
d. Fiziki gözəllik
126. Əlbəttə ki, çox şey var.
Bu, Miguel üçün ən yaxşı seçimdir.
a. Pagtutulad
b. Pagbibigay katauhan
c. Pagmamalabis *** CA
d. Pagwawangis
127. Məşhur adamlar çox şey istəyirlər. Siz nə edə bilərsiniz?
a. Pagtukoy *** CA
b. Pagpuri
c. Panghalip
d. Pagmamalaki
128. 5, 20, 80, ___, 1280, ___, 20, 480 seriyalarında çatışmayan terminlər hansılardır?
a. 50210
b. 40160
c. 35135
d. 3205120 *** CA
129. Aşağıdakı ədədlərin mütləq mütləq sapmasını hesablayın: 60, 80, 100, 75 və 95
a. 12.4 *** CA
b. 14.2
c. 16.1
d. 18.9
130. Bu, vətəndaşların, hökumətin qurulmasında və ya idarə edilməsində, seçki hüququnda və ictimai maraq kəsb edən məsələlərdə məlumat əldə etməkdə birbaşa və ya dolayısı ilə iştirak etmək səlahiyyətini verən hüquqlardır.
a. İqtisadi hüquqlar
b. Siyasi Hüquqlar *** CA
c. Konstitusiya hüquqları
d. Vətəndaş hüquqları
131. 45 ° - 45 ° - 90 ° üçbucağın bir tərəfi x sm ölçüsündədir. Onun hipotenuzunun uzunluğu nədir?
a. X 3 sm
b. X sm
c. (X √3)/2 sm
d. X √2 sm *** CA
132. Yaponiyanın uğurlu işğalı 6 May 1942-ci ildə Filippin-Amerika birgə qüvvələrinin təslim olması ilə zirvəyə qalxdı. Bu harada baş verdi?
a. Batan
b. Capas
c. Corregidor *** CA
d. Manila
133. Bu planetlərdən biri ən böyük cazibə qüvvəsinə malikdir. Hansı biri?
a. Yer
b. Yupiter *** CA
c. Mars
d. Merkuri
134. Zevs və Heranın oğlu.
a. İsa
b. Hephaestus *** CA
c. Damian Wayne
d. Daimon Hellstrom
135. Rubenin 6 fənn üzrə qiymətləri 88, 90, 97, 90, 91 və 86 -dır? Orta hesabla 88 -ə malik olması halında, 7 -ci fənni hədəfləməli olduğu ən aşağı qiymət hansıdır?
a. 92
b. 74 *** CA
c. 88
d. 85
136. Bunlardan hansı ən uzun perimetrə malikdir?
a. Bir tərəfində 21 sm olan bir kvadrat
b. Uzunluğu 19 sm və eni 24 sm olan düzbucaqlı
c. Yan tərəfi 28 sm olan bərabər tərəfli üçbucaq
d. İki ayağı 24 və 32 sm olan sağ üçbucaq
137. Əlaqə nə üçün lazımdır?
a. Bu gündən etibarən ən çox maraqlananlar arasında.
b. Bu gündən etibarən ən çox maraqlandığınız yerdir.
c. Mövzu ilə bağlı heç bir məlumat yoxdur. *** CA
d. Məşqlər başa çatdıqdan sonra ən yaxşı şəkildə başa çatdı.
138.. _____ _____ fürsətlərindən maksimum istifadə etməmək.
a. Sən - sənin
b. Sən 're - sənsən
c. Sən 're - sən 're
d. Siz 're - Sizin *** CA
139. Hansı ortaq fraksiya 0.215 -ə bərabərdir?
a. 43/200 *** CA
b. 27/125
c. 21/50
d. 108/375
140. The Constitution after it has been ratified, can only be amended through initiative after _____ years.
a. once every 6 years
b. iki
c. anytime
d. 5***CA
141. On a certain day, three computer technicians took turns in manning a 24-hour internet shop. The number of hours Cesar, Bert, and Danny were on duty was in the ratio 3:4:5, respectively. The shop owner pays them P50 per hour. How much would Danny receive for that day?
a. P 230
b. P500 ***CA
c. P160
d. P480
142. Chona actively participates in a task and also dutifully performs tasks assigned to her. What scientific attitude is displayed in this situation?
a. Responsibility***CA
b. Camaraderie
c. Being a team player
d. Birlik
143. What is the measure of an interior angle of a dodecagon?
a. 150 degrees***CA
b. 120 degrees
c. 140 degrees
d. 130 degrees
144. Piliin ang gawi ng pagsasalita: Kasiyahan ko nang makitang kayo’y nagmamahalan.
a. Pangarap
b. Pagkontrol ng kilos
c. Pagkuha ng impormasyon
d. Pagbabahagi ng damdamin***CA
145. "Invictus" is a short Victorian poem by the English poet
a. Emily Dickenson
b. Timothy McVeigh
c. Ted Kaczynski
d. William Ernest Henley***CA
146. How many square inches are in 2 square yard?
a. 900
b. 144
c. 1296
d. 2,592***CA
147. Which common fraction is equivalent to 0.215?
a. 43/200 ***CA
b. 27/125
c. 21/50
d. 108/375
147. As a result of EDSA I, the Philippines _____.
a. changed its form of government to parliamentary
b. intesified its participation in international affairs
c. saw the empeachment of Joseph Estrada as president
d. became known worldwide for its People Power Revolution***CA
148. Ang kaugnayan ng pagkakapatay kina Burgos, Gomez at Zamora sa panitikang Pilipino ay
a. Nanatiling masigla ang diwang Pilipino
b. Nakagising sa damdaming makabayan ng mga Pilipino***CA
c. Natutong lumabag sa batas at lumaban sa may kapangyarihan ang mga Pilipino
d. Naimpluwensyahan ang diwang alipin ng mga Pilipino
149. What is the primary aim of Comprehensive Agrarian Reform Program (CARP)?
a. achieve a dignified existence for the small farmers***CA
b. make a tiller the owner of the land he cultivates
c. provide the necessary support facilities, institutions and services
d. provide credit facilities like loans and financing
150. Si Lope K. Santos ay tinaguriang _____ sa dahilang siya ang kauna-unahang sumulat ng Balarila ng Wikang Pambansa na batay sa Tagalog.
a. Ama ng Wikang Pilipino
b. Ama ng mga Dalubhasang Pilipino
c. Ama ng Panitikang Pilipino
d. Ama ng Balarilang Pilipino***CA
151. Which is TRUE of the earth throughout geologic time?
a. Warmer and colder than the present***CA
b. Always colder than the present
c. A steady temperature
d. Only warmer than the present
152. Choose the correct option. He is an _____ member of the community.
a. eminent***CA
b. Immanent
c. Imminent
d. eminet
153. Ang pag-iibigan nina Florante at Laura ay matimyas. Ano ang kasalungat ang kahulugan ng salitang “matimyas?”
a. dalisay
b. wagas
c. di-magmamaliw
d. di-totoo***CA
154. Nelia takes ¾ hour to dress and get ready for school. It takes 4/5 hour to reach the school. If her class starts promptly at 8:00 am what is the latest time she can jump out of bed in order not to be late for school?
a. 6:42 am
b. 6:27 am ***CA
c. 6:57 am
d. 7:02 am
155. Laging UMUUKILKIL sa isipan ng ama ang nasirang pangako ng anak.
a. Sumasagi
b. Gumugulo***CA
c. Bumubuhay
d. Sumasapi
156. If a die is rolled, what is the probability of getting a number divisible by 2?
a. ¼
b. 1/6
c. ½ ***CA
d. 1/3
157. Which term refers the measures undertaken by the government which would remove anything that hinders the entry of foreign products, services and capital between countries?
a. Internationalization
b. Qloballaşma
c. Liberalization***CA
d. Privatization
158. The legs of one right triangle are 9 and 12, while those of another right triangle are 12 and 16. How much longer is the perimeter of the larger triangle than the perimeter of the smaller triangle?
a. 84
b. 7
c. 12 ***CA
d. 14
159. An online shop sells a certain calculator for P950 and charges P150 for shipping within Manila, regardless of the number of calculators ordered. Which of the following equations shows the total cost (y) of an order as a function of the number of calculators ordered (x)?
a. y = (950 + 150)x
b. y = 150x +950
c. x = 950y + 150
d. y = 950x + 150***CA
160. Environmental law providing for an ecological solid waste management program creating necessary mechanisms, incentives, prohibitions and penalties.
a. Recycle, Re-use and Reduce Act
b. Rep. Act # 8749 or the Philippine Clean Air Act of 1999
c. Waste Recycling and Disposal Act
d. Ecological Solid Waste Management Act of 2000***CA
161. In the processing of expenditures reports or documents, except otherwise provided by law, how many signatures must any written action or decision contain?
a. 4
b. 3***CA
c. 2
d. 5
162. We should work for the total ban _____ of pesticides.
a. on using
b. ilə
c. on the use***CA
d. by the use
163. In a playground for Kindergarten kids, 18 children are riding tricycles or bicycles. If there are 43 wheels in all, how many tricycles are there?
a. 8
b. 9
c. 7 ***CA
d. 11
164. One trip around a running track is 440 yards. One jogger can complete one lap in 8 minutes, the other can complete in 6 minutes. How long will it take for both joggers to arrive at their starting point together if they start at the same time and maintain their jogging pace?
a. 12 dəqiqə
b. 24 minutes***CA
c. 36 minutes
d. 48 minutes
165. Which of the following statements best describes a hypothetical element with an electron configuration of 1s22s22p63s23p5?
a. The hypothetical element has an atomic number of 11.
b. The hypothetical element is a member of Group V, otherwise called the Nitrogen Group.
c. The hypothetical element is in the fifth position in the p-block, along the third period of the periodic table.***CA
d. The hypothetical element is located at the third position of the p-block, along the fifth period of the periodic table.
167. In President Quezon's time, the country had the Philippine Commonwealth. What is TRUE about the Philippine Commonwealth? The Filipino people _____.
a. were fully independent.
b. were partially independent***CA
c. were citizens of the United States
d. were granted total freedom to course their destiny only in matters of education
168. Despite the observed diversity among organisms, they are all made from the same set of biomolecules composed of monomeric units except:
a. Zülallar
b. Karbohidratlar
c. Nucleic Acids
d. Lipids and Fats***CA
169. Can the accused waive his right to remain silent and to have competent and independent counsel?
a. No, except in writing and in the presence of counsel.***CA
b. Yes, if there is no counsel offering his service.
c. No, it cannot be waived.
d. Yes, if he voluntarily does so.
170. What factor was a major cause of both World War I and World War II?
a. The spread of Marxian ideas into Europe
b. The dropping of atomic bombs
c. Nationalism and national borders
d. The rise of totalitarian fascist states***CA
171. In which organization is the Philippines a member to fight communist aggression?
a. APEC
b. ASA
c. BMT
d. SEATO***CA
172. "I am the master of my fate, I am the captain of my soul" is taken from the poem _____.
a. The Arrow and the Song
b. O Captain, My Captain
c. Invictus***CA
d. The Tragedy of Lords
173. Ang Kagawaran ng Ugnayang Panlabas ng Pilipinas ay gulong-gulo kapag may giyera sa ibang bansa. Ano ang unang ginagampanan ng ambassador ng bansa?
a. Bilangin ang mga nasugatan at nasawi
b. Alamin ang mga tirahan ng mga Pilipino sa bayang iyon.***CA
c. Ipunin ang mga maykaya at ipalipad pauwi.
d. Bayaang magsipag-uwian sa sariling sikap ang bawat isa
174. How does forest protect our source of water?
a. they keep water in the streams
b. they let water flow to the lowlands
c. they use water for food production
d. they serve as water holders***CA
175. Kabaliwan at paglulustay ang inyong ginagawa taon-taon. Higit na marami ang maralitang nangangailangan ng salapi at dunong. Ang nagsasalita ay
a. Kuripot
b. Matipid
c. Maramot
d. Praktikal***CA
176. Which of the following statements about acid and base is TRUE?
a. The end point is reached when the color of the indicator in titration changes
b. Both acids and bases conduct electricity***CA
c. Baking soda is acidic
d. The concept of H3O+ was introduced by Arrhenius
177. Give ____ the book.
a. mənim
b. Biz
c. onun
d. them***CA
178. The ancient people made a _____ that the end of the world is near.
a. prophesy
b. prophetic
c. prophet
d. prophecy***CA
179. Which of the following examples best illustrates application of Boyle’s Law?
a. A tire becomes harder as more air is pumped into it.
b. A sealed aerosol can explodes when thrown into a fire.
c. A balloon expands and bursts when exposed to direct sunlight.
d. A scuba divers stops at certain depths as he ascends to the ocean’s surface.***CA
180. Three liquids A, B, C were studied in a laboratory. Liquid A was found to float over B and C. It was also found that liquid A flows fastest among the three. What can be said about liquid A?
a. Densest and most viscous
b. Densest and least viscous
c. Least dense and most viscous
d. Least dense and least viscous***CA
181. In Aladdin, what kind of animal is Abu?
a. pələng
b. quş
c. monkey***CA
d. it
182. “Magtatrabaho ako at ikaw ay mag-aaral upang makatapos ka ng pag-aaral.” Anong uri ng pangungusap ito?
a. Payak
b. Tambalan
c. Hugnayan
d. Langkapan***CA
183. Which of the following is NOT a characteristic of a base?
a. Slippery feeling
b. Bitter taste
c. Reacts with carbonates to produce carbon dioxide***CA
d. Able to change litmus from red to blue
184. To govern is to rule and the government rules by laws. Whose main duty is the enforcement of laws?
a. Police department
b. Judiciary department
c. Legislative department
d. Executive department***CA
185. The term that refers to the class of Filipinos who were free and independent
a. Timawa***CA
b. Maharlika
c. Aliping namamahay
d. Aliping saguiguilid
186. The Spanish expedition responsible for naming the archipelago Filipinas
a. Magellan’s expedition
b. Loarca expedition
c. Legaspi expedition
d. Villalobos expedition***CA
187. To which type of political system do we belong?
a. Democracy***CA
b. Colonialism
c. Capitalism
d. Totalitarianism
189. Every June, Manila has its festival of outstanding Filipino films. This was a project initiated by
a. Arsenio Lacson
b. German Moreno
c. Antonio Villegas***CA
d. Ramon Bagatsing
190. The temperature at which the vapour pressure of the liquid is equal to the pressure of the surrounding atmosphere.
a. critical point
b. freezing point
c. boiling point***CA
d. ərimə nöqtəsi
191. The Nibelungenlied is a
a. Latin Myth
b. Chinese legend
c. Russian folk song
d. Medieval German epic***CA
192. In English verse, a poetic foot having 1 stressed syllable followed by 1 unstressed syllable is ______.
a. Trochaic***CA
b. Iambic
c. Dactylic
d. Anapaestic
193. During the Spanish era, who was the revolutionary leader who waged a long war against the government because it did not allow proper burial for his brother?
a. Francisco Dagahoy***CA
b. Diego Silang
c. Macario Sacay
d. Andres Bonifacio
194. Ang katawagan sa pangngalan, pang-abay, pang-uri at pandiwa ay?
a. Palabuuan
b. Pangkayarian
c. Pangnilalaman***CA
d. Palaugnayan
195. The "Asean +3" was recently expanded with 3 new partner-countries during the 2006 APEC in Vietnam to foster broader regional free trade in the region. These countries are?
a. Australia, New Zealand and India***CA
b. Russia, China and Japan
c. U.S., Canada and Japan
d. Australia, US and New Zealand
196. Pinakamahalagang nobelang Pilipino sa maraming taon na nalimbag noong 1906 at tumalakay nang masinsinan sa paksang puhunan laban paggawa at sa sosyalismo ang _____.
a. Luha ng Buwaya
b. Banaag at Sikat***CA
c. Ibong Mandaragit
d. Pangginggera
197. Which term refers to social aspects of sex or socially defined roles and expectations that are associated with sex?
a. Cultural
b. Social class
c. Social differentiation
d. Gender***CA
198. Noong taong 1962, ano ang pagbabago sa paglimbag ng diploma at sertipiko ng pagtatapos?
a. Pinahihintutan ang pribadong paaralan na maglimbag sa wikang Ingles
b. Nilimbag sa Tagalog ang diploma sa di-Tagalog na bayan
c. Nilimbag sa Filipino ang diploma ngunit may Ingles
d. Nalimbag sa Filipino ang diploma***CA
199. A group of young people from four countries gathered together for an international conference: 40 from Manila, 60 from Japan, 35 from Thailand and 45 from Singapore. The paticipants will form discussion groups with equal number of members from each country in each group. What is the greatest number of dicussion groups that can be formed?
a. 20
b. 5***CA
c. 25
d. 15
200. Ang gintong panahon ng mga manunulat noong panahon ng Amerikano ay batid sa uring
a. Sanaysay
b. Nobela
c. Panulaan
d. Maikling kwento***CA
ANSWER KEY
1. A
2. D
3. B
4. D
5. C
6. D
7. B
8. A
9. B
10. A
11. D
12. C
13. A
14. A
15. B
16. C
17. D
18. B
19. C
20. A
21. B
22. A
23. D
24. A
25. B
26. B
27. B
28. B
29. B
30. C
31. C
32. C
33. A
34. A
35. A
36. B
37. A
38. C
39. A
40. D
41. D
42. C
43. D
44. B
45. B
46. B
47. C
48. A
49. A
50. C
51. D
52. D
53. C
54. D
55. C
56. A
57. B
58. A
59. A
60. A
61. B
62. A
63. B
64. B
65. A
66. A
67. C
68. B
69. A
70. C
71. D
72. C
73. D
74. B
75. C
76. B
77. D
78. B
79. C
80. A
81. A
82. A
83. D
84. A
85. D
86. B
87. D
88. B
89. D
90. B
91. B
92. B
93. C
94. B
95. D
96. B
97. B
98. D
99. B
100. A
101. B
102. B
103. A
104. A
105. C
106. C
107. C
108. C
109. D
110. D
111. C
112. A
113. A
114. D
115. A
116. D
117. A
118. D
119. A
120. C
121. B
122. A
123. A
124. B
125. C
126. C
127. A
128. D
129. A
130. B
131. D
132. C
133. B
134. B
135. B
136. D
137. C
138. D
139. A
140. D
141. B
142. A
143. A
144. D
145. D
146. D
147. A
147. D
148. B
149. A
150. D
151. A
152. A
153. D
154. B
155. B
156. C
157. C
158. C
159. D
160. D
161. B
162. C
163. C
164. B
165. C
166. BONUS
167. B
168. D
169. A
170. D
171. D
172. C
173. B
174. D
175. D
176. B
177. D
178. D
179. D
180. D
181. C
182. D
183. C
184. D
185. A
186. D
187. A
188. BONUS
189. C
190. C
191. D
192. A
193. A
194. C
195. A
196. B
197. D
198. D
199. B
200. D


Videoya baxın: The Polish Pilots of the Battle of Britain (BiləR 2022).